Translate

понедељак, 3. септембар 2012.

PRIRODNI PREPARATI ZA SUZBIJANjE AKNI I BUBULjICA


Prirodni lekovi za akne i bubuljice (za spoljašnju upotrebu)
MORSKA SO - Za početak evo jednog jednostavnog saveta. Kratko prokuvati 2 dl obične vode pa dodati 1/2 kašikice morske soli. Ovim rastvorom (uz pomoć vatice), nekoliko puta dnevno očistiti lice. To će doprineti da se postojeće bubuljice brže isuše a koža postane manje masna i samim tim manje podložna nastanku novih bubuljica.
JABUKOVO SIRĆE - stari i provereni prirodni lek za akne i bubuljice. Kratko prokuvati 1/2 l vode, kada se potpuno ohladi dodati 1 veliku kašiku jabukovog sirćeta. Ovim rastvorom (uz pomoć vatice), svako veče namazati lice (ako je potrebno i druga mesta na telu). Jabukovo sirće zahvaljujuci svojim antiseptičkim svojstvima sprečava razvoj bakterija.
PROPOLIS - Opet jednostavno a može biti i efikasno prirodno sredstvo protiv akni ukoliko se zahvaćena područja na koži nekoliko puta u toku dana namažu propolisom. Sličan efekat postiže se i mešavinom meda i propolisa.
MEDI CIMET - Istočni narodi za lečenje akni i bubuljica preporučuju mešavinu meda i cimeta. Problematična mesta na koži mazati jednom dnevno i to pre spavanja. Detaljnije o medu i cimetu možete pročitati ovde :
http://lekizprirode.blogspot.com/2012/07/med-i-cimet-eliksir-dobrog-zdravlja-i.html
ALOA VERA - Ova biljka do sada je pokazala svoj veliki učinak u lečenju mnogih kožnih oboljenja a na tom spisku se nalaze akne i bubuljice. I u ovom slučaju postupak nije komplikovan. Nekoliko puta dnevno namazati akne svežim sokom dobijenim iz lista aloe ili aloe vera gelom.
KRASTAVAC - Maska od svežeg krastavca čisti lice i umiruje upale na koži pa se takodje, preporučuje u borbi protiv bubuljica i akni.
NEVEN - Poznato je da ova biljka ima antiseptičko dejstvo, ulazi u sastav mnogih farmaceutskih sredstava za lečenje i negu kože a tradicionalna medicina za lečenje bubuljica obično preporučuje dva puta dnevno (ujutru i uveče), detaljno umivanje lica čajem od nevena . Detaljnije o nevenu i receptima pročitaćete ovde :
http://lekizprirode.blogspot.com/2012/07/neven-cudotvorna-biljka-recept-za-ulje.html
ORAHOVO LIŠĆE - Isto tako dobro može poslužiti i ispiranje lica čajem od orahovog lišća.
ORIGANO ULjE - Najmoćniji biljni antiseptik ubrzaće postupak lečenja akni ukoliko se u sredstvo za čiscenje lica ubaci samo nekoliko kapi ovog ulja.

Prirodni lekovi za bubuljice i akne (za unutrašnju upotrebu)
KOPRIVA- Čaj od koprive uspešno pročišćava organizam tako da može otkloniti neke unutrašnje razloge nastanka akni. Za to se preporučuje dnevna doza od oko 1 litar čaja u kontinuitetu tokom celog dana . Priču o koprivi i korisne recepte možete pročitati ovde :
http://lekizprirode.blogspot.com/2012/10/nece-grom-u-koprive.html

Zeleni čaj - Iz sličnih razloga za suzbijanje akni i bubuljica veoma je koristan zeleni čaj kao snažan antioksidans a biće dovoljno popiti dve šolje čaja dnevno.

Posetite blog gde možete pogledati i naručiti moje radove uljanom temperom na lesonitu:
Hvala


Moja fejsbuk stranica:
https://www.facebook.com/RiznicaLekovitogBilja

http://anazadecu.blogspot.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.