Translate

субота, 28. јул 2012.

MED I CIMET ELIKSIR DOBROG ZDRAVLjA I DUGOVEČNOSTI




 Nekada se verovalo da med i cimet upotrebljeni kao mešavina mogu vratiti vid slepima ili čak oživeti mrtve. 
 Istočni narodi med i cimet smatraju najblagotvornijim darom prirode i ovaj eliksir vekovima koriste za lečenje takoreći svih bolesti i psihickih stanja. Postoji verovanje da se čovek koji bar nekoliko puta mesečno uzima med , ne može ni razboleti . Čak i ukoliko se potpuno zasebno upotrebljavaju med i cimet imaju svojih lekovitih moći, a mešavina meda i cimeta nosi obeležje eliksira koji daje čoveku krepkost , mladost i plodnost , zdravlje i besmrtnost .
 Ovaj eliksir je od davnina bio duhovna hrana mudraca i svetaca .


Naučna istraživanja, koja su obavljana širom sveta između ostalog u Japanu, Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji, pokazuju da med i cimet u kombinaciji imaju fantastične lekovite moći kao što su regeneracija ćelija i tkiva , podizanje otpornosti organizma i slično.


 Šta je cimet ?
 Cimet se dobija od kore stabla cimetovca (Cinammomum zeylanicum), koje raste u Aziji i najviše se upotrebljava kao začin.
  Kora cimetovca upotrebljava se za lečenje prehlade , kašlja , grčeva u želucu , problema sa varenjem, psihičkih problema i tonifikacije tela, a eterična ulja od lista ove biljke koriste se za lečenje slabe cirkulacije i reumatizma , celulita , stomačnih problema , infekcija , kolitisa i sprečava slepljivanje krvnih pločica.
Kineska farmakopeja ne bi mogla ni da se zamisli bez ove lekovite biljke.
Kineske legenda kaže, da se od cimeta može napraviti čudotvorno vino čija je samo jedna kap dovoljna da telo oboji u boju zlata i da pomešan sa mozgom od kornjače dobija magičnu moć , pa onaj ko ga popije može hodati po vodi (ovo svojstvo cimeta i nije toliko bitno , jer sigurno bi izgledali malo čudno u današnje vreme kada bi se obojili u boju zlata i hodali po vodi...)

RECEPTI :
Za dugovečnost :
Hunzi  je pleme sa Himalaja koje je dobro poznavalo lekovitost cimeta i meda. Oni svakodnevno uživaju u čaju  u koji dodaju ovaj eliksir. Poznati su po dugovečnosti , dugo ostaju krepki i vitalni a upravo ova kombinacija – kažu naučnici usporava proces starenja , produžava životni vek a kožu čini svežom , elastičnom i nežnom .
Recept za ovaj čaj:
 jednu kašičicu cimeta i četiri kašičice meda prokuvati u jednoj šolji vode. Podeliti na četiri dela i piti tokom dana , četiri puta dnevno.

Upala zglobova (artritis) : ujutru i uveče uzimati po jednu šolju vruće vode u kojoj je dobro umešana jedna mala kašika cimeta i dve velike kašike meda. Dugotrajna terapija može dovesti do izlečenja cak i hroničnog artritisa!

Protiv ćelavosti , peruti i seboreje:
u vruće maslinovo ulje umešati jednu veliku kašiku meda i jednu malu kašiku cimeta. Ovu smesu utrljati u koren kose i ostaviti da deluje petnaest minuta a zatim oprati kosu

Protiv holesterola :
tri male kašike cimeta i dve velike kašike meda u 4 dl čaja (najbolje koristiti zeleni čaj). Piti tri puta na dan. Kod prvog uzimanja, za dva sata holesterol u krvi će se smanji za deset posto, a nakon duže upotrebe moguće je postići potpuno izlečenje!

Prehlada :
u jednu veliku kašiku mlakog meda umešati jednu četvrtinu male kašike cimeta. Uzimati tri puta dnevno . Na ovaj način se uspešno čiste i sinusi i leči hronični kašalj.

Infekcija bešike :
redovna upotreba meda i cimeta umanjuje mogućnost prehlade i infekcije bešike. Umešati dve velike kašike cimeta i jednu malu kašiku meda u 2 dl mlake vode i popiti. Ova smeša će očisti bešiku i uništiti bakterije.

Nervoza i bolovi u stomaku :
 Ukoliko se redovno za doručak jede hleb namazan sa mešavinom jednakih delova cimeta i meda imaće blagotvorno dejstvo na nervni sistem , stomačne bolove , čir na želucu i gasove.

Protiv umora :
 jednu polovinu velike kašike meda i jednu četvrtinu male kašike cimeta , umutiti u 2 dl vode. Piti ujutru na prazan stomak i popodne tokom sedam dana. Za to vreme će se organizmu vratiti snaga i vitalnost.

Bubuljice i infekcija kože :
Dokazano je da med i cimet mogu sprečiti i zaustaviti stvaranja lišajeva , ekcema , bubuljica i sličnih infekcija kože , ukoliko se lice redovno tretira mešavinom od jednakih delova meda i cimeta.
Protiv akni umešati tri velike kašike meda i jednu malu kašiku cimeta.
Nanositi na obolela mesta svako veče pre spavanja.

Za mršavljenje :
 med i cimet mogu poslužiti i kao sredstvo za mršavljenje.
 Mešavina jednakih delova meda i cimeta prokuvana u jednoj časi vode, ne dozvoljava masnoćama da se talože u organizmu.
Za to je potrebno piti dva puta dnevno po jednu času ovog napitka , ujutru pola sata pre jela i uveče pola sata pre spavanja.

Đumbir i med lek protiv kancera limfnih žlezda:

Očistiti dva veća korena đumbira , samleti ili sitno izrendati i pomešati sa 1/2 kg domaćeg meda .
Konzumirati ga 3-4 puta na dan.

Posetite blog gde možete pogledati i naručiti moje radove uljanom temperom na lesonitu :
UMETNIČKA RADIONICA SAN SNOVA
http://anineslike.blogspot.com/
Hvala
Ovo je moja fejsbuk stranica :
https://www.facebook.com/RiznicaLekovitogBilja

http://anazadecu.blogspot.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.