Translate

понедељак, 3. септембар 2012.

ČUDOTVORNA SODA BIKARBONA

Rak je i pored novokreiranih bolesti, ipak ostao najveći bauk našeg doba. A lečenje? To je posebna priča: mnogi slepo veruju konvencionalnoj medicini, dok drugi smatraju da su operacije, hemoterapija i zračenje beskorisni.
Gde je istina? Teško je reći. Da li treba verovati lekarima ili priroda i biljke koje su nam na raspolaganju u "Božjoj apoteci"kriju tajnu? Ili je rešenje u vitaminu B17?
 Ili, možda u talasima koje emituje Rajhov generator? Ili se – kako tvrdi italijanski onkolog Tulio Simonćini "bolest nad bolestima"može pobediti – sodom bikarbonom ?!

FATALNA GLJIVICA
Tulio Simonćini (1951) već dvadesetak godina propagira svoju teoriju po kojoj rak nije genetskog porekla, već je njegov izazivač – gljivica Candida albicans.
 "To je pandemija, jer je gljivica potcenjena, a potcenjena je jer nije shvaćena" - objašnjava Simonćini u jednom televizijskom intervjuu.
 A kako je on uopšte došao do ideje o kandidi kao izazivaču raka?
 Krenuo je u potragu za zajedničkom osobinom svih tumora – i pronašao ju je u tome što su u većini slučajeva – bele boje.
Na video snimku Simonćini pokazuje različite tumore koji se svi do jednoga, sastoje od belih čvorića. A bela boja, objašnjava on – dolazi od Candide albicans - bele kandide...
Za konvencionalnu medicinu nije nepoznato prisustvo gljivica u tumorima, međutim, zvanična onkologija smatra da je razlog tome – oportunistička priroda kandide koja gradi kolonije gde god pronađe odgovarajuću sredinu.
"Ja kažem nešto drugo: da kandida ulazi u organizam, uzrokuje rak, uništava organizam i onda "eksplodira" svuda ."
Obično imuni sistem drži pod kontrolom gljivice i ne dopušta im da osnivaju kolonije bilo gde u telu. Kada bela krvna zrnca prepoznaju kandidu u krvotoku – smesta je napadaju i uništavaju je.
Međutim, kada odbrambeni sistem organizma oslabi – kandida ima slobodan "prolaz" da osnuje koloniju bilo gde u telu.
 "Postoje površne kandidoze – one koje se "hvataju" na epitel– kao i uobičajene orofaringealne kandidoze. A postoje i duboke kandidoze – kod kojih je kandida otišla dalje od kože, mimo imunog sistema i uspela da pusti koren unutar organizma, u jednom od organa" - objašnjava Simonćini.
 "U trenutku kada gljivica uđe u tkivo provocira imunu reakciju ćelijskog tipa koja rezultira formiranjem tumora. Stoga je, po meni, tumor rezultat gljivične invazije u kombinaciji sa ćelijskom reakcijom koju pokreće organizam."
Po Simonćiniju, do rasta tumora dolazi usled očajničkog pokušaja organizma da odbaci uljeza, a on veruje i da metastaze ne nastaju od kanceroganih ćelija koje se šire organizmom, već da se radi o grupicama gljivica koje pripadaju primarnom tumoru i koje neopaženo upadaju u krvotok tokom biopsija i operacija.
 Ove "odbegle" gljivice se smeštaju u novoj sredini i spremaju se da iskoriste oslabljeni organizam kako bi što pre osnovale novu koloniju.
 Italijanski onkolog smatra da je upravo u ovoj fazi neophodno ojačati imuni sistem i podseća da se u takvim trenucima radi upravo suprotno: prepisuje se hemoterapija koja ne samo što slabi imuni sistem već i pored kanceroznih, uništava i zdrave ćelije i organizam postaje lak plen za kandidu.
Da bi testirao svoju hipotezu, Simonćini je razradio sistem tretiranja obolelih – sodom bikarbonom (natrijum bikarbonat - Na HCO3).
Zašto baš soda?
"Soda bikarbona je najjače sredstvo protiv gljivica. One se ne mogu prilagoditi soli – jer to nije kompleksna supstanca. Lekovi protiv kandide su neefikasni, jer se ona može adaptirati na njih za 3, 4 dana – možete ubiti prvi sloj ali drugi sloj se navikne ."

ŽIVI I ZDRAVI

Prvi pacijent koga je Simonćini izlečio sodom je Đenaro Sanđermano. On na video snimku objašnjava da mu je rak pluća dijagnostikovan 1983. i da mu je prognozirano još 6, 7 meseci života.
 Godine 2006. bio je još dovoljno zdrav da da intervju o svom izlečenju: "Trebalo je da ponovo budem hospitalizovan jer se na poslednjem pregledu pokazalo da se mrlja proširila. Doktor Simonoćni predložio mi je probam sa njegovom terapijom i hvala Bogu, pokušao sam. Za devet meseci bio sam potpuno izlečen.”
 Na novinarsko pitanje da li je u to vreme koristio još neku terapiju osim ove – Sanđermanov odgovor bio je negativan.
Nakon nekoliko uspešnih tretmana, Simonćini je svoju dokumentaciju podneo italijanskom Ministarstvu zdravlja, nadajući se da će njegovu teoriju testirati kroz odgovarajuće zdravstvene protokole.
 Međutim, ovo je rezultiralo samo oduzimanjem lekarske licence, zbog prepisivanja neodobrenih lekova. Nije pomogla ni činjenica da se još u drevnoj ajurvedskoj knjizi Aštanga Hridajam , staroj više od dva milenijuma, kod lečenja tumora savetuje soda bikarbona...
Ipak, pročulo se da "ima nečega" u staroj-novoj terapiji i Simonćini je odmah postao meta medijske kampanje u kojoj je tretiran kao prevarant i šarlatan.
Profesor Frančesko Konjeti , ugledni italijanski onkolog , jasno je izjavio da je hipoteza o gljivičnom poreklu raka u najboljem slučaju, bizarna teorija, a naveo je i da natrijum bikarbonat može biti opasan ako se akumilira u velikim količinama: "Može dovesti do metaboličkih neravnoteža koje mogu poremetiti funkciju bubrega, disajne, srčane i moždane funkcije. Dakle, to je supstanca koja ako se administrira u velikim količinama, može dovesti i do smrti ."
Simonćini je osuđen na tri godine zatvora zbog smrti jedne pacijentkinje , međutim , to mu nije poljuljalo stavove:
"Ako neko kaže neku novu ili veliku stvar , kako se dogodilo sa mnom, prvo se aktvira medicinski establišment . Pošalju novinare koji govore šta god požele. Navale sa lažnim prijavama koje se temelje na nepostojećim slučajevima ."

NE LEČI SVE

Simonćini smatra da su i tumori kože takođe uzrokovani gljivicom i leči ih obično tinkturom joda. Ukoliko su gljivice osetljive na bikarbonatni rastvor i ako je tumor manji od 3 cm, uspešna u oko 90 posto slučajeva. Kod terminalnih slučajeva gde je pacijent u relatnivno dobrom stanju – uspešnost je 50 posto, dok je kod terminalnih faza procenat izlečenja neznatan.
Nažalost, kaže on – ne leče se svi tumori podjedako efikasno: "Do kostiju je, recimo teško doći sa potrebnim količinama sode", pa se, u ovom slučaju, njegova terapija kombinuje sa zračenjem.
Leukemija , po njemu nije uvek posledica gljivične infekcije , pa ju je teško lečiti.
Kod nekih tumora, objašnjava Simonćini – moguće je i kućno lečenje (usna šupljina, jednjak, želuda, creva, rektum), dok se kod melanoma preporučuje supervizija lekara (isto važi i za psorijazu, za koju tvrdi da je izlečiva).
 Da bi terapija dala prve rezultate, piše na Simonćinijevom sajtu, potrebno je između 30 i 45 dana.
Uzgred, tvrdi da se za 20 godina primene ove terpaije, ni kod jednog od njegovih izlečenih pacijenata rak nije vratio. Pre početka tretmana savetuje konsultacije sa lekarom (na svom sajtu potanko opisuje postupke za sve vrste tumora) i objašnjava da će, u proseku, lečenje trajati oko osam nedelja.
 Posle ovoga, Simonćini preporučuje sve moguće preglede: kompjuterizovanu tomografiju, magnetnu rezonancu, ultrazvuk: "Rezultati će pokazati da li terapija pomaže..."

JOŠ NEKA IZUZETNA  SVOJSTVA SODE BIKARBONE :

Soda bikarbona se sipa u cipele i patike da neutrališe neprijatan miris znoja .
Soda bikarbona čisti i izbeljuje zube. Pomešajte kašičicu sode, malo soli i nekoliko kapi sirćeta i mešavinom operite zube. Isti postupak ponovite dva do četiri puta mesečno - imaćete divne negovane zube
Za dubinsko pranje kose i regeneraciju ispucalih krajeva : malo sode bikarbone (na vrh kafene kašičice) pomešati sa šamponom i time oprati kosu . Kosa će biti baršunasta i sjajna bez upotrebe skupih preparata .
Soda bikarbona se može koristiti kao efikasan dezodorans - nanesite je pod pazuh, uklonićete neugodan miris znoja.
Ubode insekata (pčela, osa, komarci) i opekotine od meduza i koprive efikasno će izlečiti pasta od vode i sode bikarbone - nanesite je direktno na ozleđeno područje kože.

Soda bikarbona se koristi i za čišćenje i dezinfekciju kuhinje i kupatila a evo i jednog jednostavnog recepta kako očistiti tepih koji neprijatno miriše : tepih se pospe sodom bikarbonom, ostavi 30 min i posle toga se detaljno usisa .

Soda bikarbona - pruža veliku pomoć kod opekotina od sunca. Kako? Rastopite jednu kašiku sode u čaši vode, pa tkaninu natopite u toj tečnosti i stavite na opekotinu.

Posetite blog gde možete pogledati i naručiti moje radove uljanom temperom na lesonitu:
UMETNIČKA RADIONICA SAN SNOVA
http://anineslike.blogspot.com/
Hvala

Ovo je moja fejsbuk stranica:
https://www.facebook.com/RiznicaLekovitogBilja
                                                                                                      http://anazadecu.blogspot.com/         

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.